Η δημόσια ανεξάρτητη Αρχή της Χιλής ανακοίνωσε χθες ότι θα καταθέσει μήνυση για φόνο σε βάρος αστυνομικών οι οποίοι φέρονται να εμπόδισαν νοσοκόμους να πάνε να βοηθήσουν διαδηλωτή που υπέστη καρδιακή ανακοπή με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του την Παρασκευή.

Ο θάνατος του 29χρονου Αμπέλ Ακούνια διαπιστώθηκε λίγη ώρα αφότου διακομίστηκε σε νοσοκομείο κοντά στην Πλατεία Ιταλίας στο Σαντιάγο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι καταγγελίες για παρεκτροπές των δυνάμεων ασφαλείας πολλαπλασιάστηκαν από τα μέσα Οκτωβρίου, όταν άρχισαν οι μαζικές διαδηλώσεις και οι ταραχές στη Χιλή, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 23 ανθρώπους, ενώ χιλιάδες άλλοι πολίτες έχουν τραυματιστεί.

Τα επεισόδια και οι κινητοποιήσεις στη Χιλή, με αφορμή την αύξηση της τιμής του εισιτηρίου του μετρό στο Σαντιάγο, που ακυρώθηκε από τον συντηρητικό πρόεδρο Σεμπαστιάν Πινιέρα αλλά αφού ήδη η κατάσταση είχε τεθεί εκτός ελέγχου, προκάλεσαν τη σοβαρότερη κρίση στη χώρα μετά το τέλος της στρατιωτικής δικτατορίας του Αουγκούστο Πινοτσέτ.

Ο Σέρχιο Μίκο, ο διευθυντής του ΕΙΑΔ, χαρακτήρισε το θάνατο του διαδηλωτή στο Σαντιάγο «εξαιρετικά σοβαρή» υπόθεση και πρόσθεσε ότι πρόκειται για το έκτο κρούσμα που η αστυνομία εμπόδισε υγειονομικό προσωπικό να προσφέρει βοήθεια σε ανθρώπους που τη χρειάζονταν. «Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό», τόνισε ο Μίκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης