Ένας γιγαντιαίος μεγάλος λευκός καρχαρίας, από τους μεγαλύτερους που έχει δει ποτέ άνθρωπος, εντοπίστηκε στα νερά ανοικτά των ακτών της Χαβάης από μια ομάδα δυτών.

Ο θηλυκός καρχαρίας, μήκους έξι μέτρων, με σημάδια παρόμοια με αυτά του Deep Blue, ενός από τους μεγαλύτερους καρχαρίες που έχουν θεαθεί ποτέ, εμφανίστηκε απροειδοποίητα την Τρίτη, καθώς ανυποψίαστοι μικρότεροι καρχαρίες-τίγρεις απολάμβαναν ένα λουκούλλειο γεύμα: κατασπάραζαν το πτώμα μιας φάλαινας σε αποσύνθεση, κοντά στο νησί Οάχου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βλέπαμε μερικούς (καρχαρίες-τίγρεις) όταν έφθασε κι όλοι οι υπόλοιποι καρχαρίες έγιναν καπνός. Τότε, άρχισε να τρίβεται πάνω στο σκάφος» αφηγήθηκε στην εφημερίδα Honolulu Star-Advertiser η Όσιαν Ράμζι, δύτρια.

«Ήταν απλώς ένας ευγενικός γίγαντας που ήθελε να χρησιμοποιήσει το σκάφος μας για να ξυστεί» εξήγησε η Ράμζι, επαγγελματίας δύτρια και ειδική στους καρχαρίες, η οποία δίνει αγώνα για την προστασία τους.

Κολύμπησε πλάι-πλάι με τον θηλυκό καρχαρία για «μεγάλο μέρος της ημέρας» και τράβηξε καθηλωτικά πλάνα από τη συνάντηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη Ράμζι, ο καρχαρίας, που πρέπει να είναι ηλικίας τουλάχιστον πενήντα ετών και ζυγίζει κάπου δυόμισι τόνους, ήταν «σοκαριστικά φαρδύς», διότι μάλλον κυοφορεί.

Σπάνια συναντά κάποιος μεγάλους λευκούς καρχαρίες (Carcharodon carcharias) στη Χαβάη, καθώς τα νερά εκεί είναι συνήθως υπερβολικά ζεστά για τα γούστα τους.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης