Ικανοποίηση επικρατεί στα περισσότερα στελέχη του κυβερνόντος κόμματος στη Ν. Κορέα ύστερα από τη δημοσιοποίηση των επίσημων αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν τη Μ. Τετάρτη. Το Κόμμα των Νέων Συνόρων (NFP) εξασφάλισε την πλειοψηφία των εδρών στο Κοινοβούλιο, αποφεύγοντας έτσι έναν κυβερνητικό σχηματισμό με άλλο πολιτικό κόμμα, ενδεχόμενο που αρκετοί πολιτικοί αναλυτές θεωρούσαν πολύ πιθανό λόγω της έντονης δυσαρέσκειας της κοινής γνώμης για την κατάσταση της οικονομίας.

Πρόκειται για μια τεράστια νίκη για την Park Geun-hye η οποία αναμένεται να «κατέβει» ως υποψήφια πρόεδρος στο τέλος του 2012. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωση η Εκλογική Επιτροπή της Κορέας το «Saenuri» (ή αλλιώς Κόμμα των Νέων Συνόρων) συγκέντρωσε 152 έδρες από τις συνολικά 300, την ίδια στιγμή που το Ενωμένο Δημοκρατικό Κόμμα (DUP), τον κύριο σχηματισμό της Αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά τη λαϊκή δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς σε οικονομικό επίπεδο, το κυβερνών κόμμα έχασε μόλις 10 έδρες. Ο πρόεδρος της χώρας, Lee Myung-bak, βρίσκεται στο επίκεντρο έντονης κριτικής για το γεγονός πως στη διάρκεια της τετραετούς θητείας του στον προεδρικό θώκο υπήρξε διεύρυνση του χάσματος μεταξύ πλουσίων και φτωχών.

Η επικεφαλής του NFP έχει επανειλημμένα τονίσει πως εφόσον εκλεγεί πρόεδρος θα δώσει ένα οριστικό τέλος στις πολιτικές που αγνοούν την καθημερινότητα των πολιτών.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης