Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε την Τετάρτη ότι η Τεχεράνη δεν θα διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ για κανένα άλλο θέμα, μετά την ιστορική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Οι δηλώσεις του Χαμενεΐ φαίνεται να έρχονται σε αντίθεση με αυτές του μετριοπαθούς Ιρανού προέδρου Χασάν Ροχανί, ο οποίος επεσήμανε την Τρίτη ότι το Ιράν είναι έτοιμο να συζητήσει με τις ΗΠΑ τρόπους για την επίλυση της κρίσης στη Συρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεχθήκαμε να διαπραγματευτούμε με τις ΗΠΑ για το πυρηνικό ζήτημα εξαιτίας συγκεκριμένων λόγων (…) Δεν δώσαμε εντολή στους διαπραγματευτές μας να συζητήσουν άλλα θέματα και δεν θα το κάνουμε» τόνισε ο Αγιατολάχ στη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον πλήθους που είχε συγκεντρωθεί μπροστά από το σπίτι του στην Τεχεράνη, όπως μετέδωσε ο επίσημος ιστότοπός του.

«Οι Αμερικανοί συμπεριφέρθηκαν σωστά στις διαπραγματεύσεις, αλλά δεν επιτρέψαμε και δεν θα επιτρέψουμε τις διαπραγματεύσεις για άλλα θέματα με τους Αμερικανούς» πρόσθεσε.

«Οι Αμερικανοί δεν κρύβουν την εχθρότητά τους προς το Ιράν (…) Οι διαπραγματεύσεις είναι για αυτούς ένα εργαλείο με το οποίο θέλουν να επηρεάσουν το Ιράν και να του επιβάλουν τη θέλησή τους» επεσήμανε ο Χαμενεΐ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο Αγιατολάχ υπενθύμισε στο συγκεντρωμένο πλήθος ότι ο ιδρυτής της Ισλαμικής Δημοκρατίας Χομενεΐ είχε χαρακτηρίσει «τις ΗΠΑ μεγάλο σατανά».

«Ο ιρανικός λαός έδιωξε τον σατανά αυτόν, δεν πρέπει να του επιτρέψουμε να επιστρέψει από το παράθυρο» προειδοποίησε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης