Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς δεν διαδραμάτισε κανέναν ρόλο στην επίθεση με ρουκέτες από τον Λίβανο κατά του Ισραήλ αργά χθες το βράδυ και δεν έχει καμία σχέση με την ανακοίνωση ανάληψης ευθύνης εξ ονόματος της ένοπλης πτέρυγάς της για την επίθεση αυτή, δήλωσαν αξιωματούχοι της Χαμάς στον Λίβανο.

Τρεις ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο έπεσαν χθες το βράδυ σε ανοικτούς χώρους της ισραηλινής πόλης Ναχαρίγια. Το Ισραήλ απάντησε με πυρά του πυροβολικού. Δεν υπήρξαν θύματα. Ανάλογη επίθεση εκδηλώθηκε και την Παρασκευή από τον Λίβανο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αξιωματούχοι της Χαμάς στον Λίβανο δήλωσαν ότι η οργάνωση δεν έχει καμία σχέση με τις επιθέσεις. Και σε ερώτηση σχετικά με την ανακοίνωση ανάληψης ευθύνης στο όνομα των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ-Κάσαμ, απάντησαν ότι η Χαμάς δεν έχει καμία σχέση με την ανακοίνωση.

Από τη μεριά του αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου δήλωσε ότι οι έρευνες για να διαπιστωθεί ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση με ρουκέτες δεν έχουν αποτέλεσμα, ενώ οι δύο κύριες παλαιστινιακές οργανώσεις στον Λίβανο αρνούνται κάθε σχέση με την επίθεση.

Στην πρώτη της ανακοίνωση από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης κατά της Λωρίδας της Γάζας, η λιβανική οργάνωση Χεζμπολάχ τάχθηκε υπέρ της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ και δήλωσε «υποστήριξη στην παλαιστινιακή αντίσταση και τους στόχους της». Αν και η Χεζμπολάχ διακηρύσσει συστηματικά ότι είναι έτοιμη να συγκρουστεί με το Ισραήλ, πολιτικοί αναλυτές θεωρούν ότι αυτήν την περίοδο που οι δυνάμεις της συνεπικουρούν τις στρατιωτικές δυνάμεις του Μπασάρ αλ-Ασαντ στη Συρία, θέλει να αποφύγει πάση θυσία μία εμπλοκή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης