Η Ισλανδία ανακοίνωσε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, ότι προχωρά σε «προσεκτική χαλάρωση» των περιορισμών που είχαν επιβληθεί για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, καθώς το δεύτερο κύμα της παρουσιάζει κάμψη τις τελευταίες ημέρες.

Αυτή η μικρή χαλάρωση, που θα εφαρμοστεί από την Τετάρτη, περιλαμβάνει την επαναλειτουργία των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξαναρχίζουν επίσης τα μαθήματα στις σχολές οδηγών και οι δραστηριότητες για παιδιά ηλικίας κάτω των 15-16 ετών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Πισίνες, μπαρ, ντισκοτέκ και γήπεδα θα παραμείνουν κλειστά ενώ διατηρείται και ο περιορισμός των συναθροίσεων στα 10 άτομα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η επόμενη χαλάρωση των μέτρων μπορεί να ανακοινωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου.

Μαζί με την Ιρλανδία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Τσεχία, η Ισλανδία είναι μια από τις λίγες χώρες της Ευρώπης όπου ο αριθμός νέων κρουσμάτων παρουσιάζει πτωτικές τάσεις τις 14 τελευταίες ημέρες, με βάση τα στοιχεία του ΠΟΥ.
Το δεύτερο κύμα έπληξε την Ισλανδία νωρίτερα από τις υπόλοιπες χώρες, ήδη από τον Σεπτέμβριο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα Παρασκευή 13 Νοεμβρίου ανακοινώθηκαν μόνο 10 νέα κρούσματα και κανένας θάνατος. Συνολικά οι νεκροί από τον Covid-19 ανέρχονται σε 25 σε αυτήν τη χώρα των 365.000 κατοίκων.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης