Χάκερ επέτρεψαν στο FBI να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα του iPhone που χρησιμοποιήθηκε από έναν από τους δράστες των δολοφονιών στο Σαν Μπερναρντίνο (Καλιφόρνια) εξαιτίας ενός σφάλματος που ανακάλυψαν στο λογισμικό, ανέφερε την Τρίτη η εφημερίδα «Washington Post».

Οι χάκερ ανταμείφθηκαν για την παρέμβασή τους, διευκρίνισε η εφημερίδα, η οποία επικαλείται πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακάλυψη αυτού του σφάλματος επέτρεψε να δουλευτεί ένα κομμάτι του πληροφοριακού υλικού, χάρη στο οποίο οι αμερικανικές Αρχές κατάφεραν να παρακάμψουν την αναγνώριση με τέσσερα ψηφία του iPhone χωρίς να ενεργοποιήσουν μια λειτουργία που θα διέγραφε όλα τα δεδομένα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

To FBI δεν είχε δυσκολία να ξεκλειδώσει τον τετραψήφιο κωδικό pin. Η δυσκολία έγκειτο όμως στο να απενεργοποιηθεί μια λειτουργία της συσκευής που διαγράφει όλα τα δεδομένα που έχουν καταγραφεί έπειτα από 10 αποτυχημένες προσπάθειες να βρεθεί ο κωδικός πρόσβασης, προσθέτει η «Washington Post».

Οι δράστες των δολοφονιών στο Σαν Μπερναρντίνο, ο Σάγεντ Φαρούκ και η σύζυγός του Τασφίν Μαλίκ, σκότωσαν 14 ανθρώπους στις 2 Δεκεμβρίου 2015, προτού πέσουν νεκροί από τα πυρά της αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλα δύο κατεστραμμένα κινητά τηλέφωνα βρέθηκαν μετά την επίθεση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης