Ένα παιδί δέκα ετών, το φύλο του οποίου παραμένει ακόμη άγνωστο, έχει ταφεί πριν από αρκετούς αιώνες σε κοιμητήριο στη Ιταλία, με ένα αρκετά περίεργο τρόπο που φανερώνει πως οι συγγενείς του φοβόντουσαν πως θα «ξαναζωντανέψει».

Το παιδί ονομάστηκε από τους αρχαιολόγους «βρικόλακας του Λουνιάνο» και βρέθηκε θαμμένο με μια πέτρα στο στόμα του ενώ εικάζεται ότι συγγενής του παιδιού τοποθέτησε κατά αυτόν τον τρόπο την πέτρα ως μέρος κάποιας ιεροτελεστίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παραπάνω συμπέρασμα έβγαλαν οι αρχαιολόγοι καθώς ο σκελετός βρέθηκε με ανοιχτό το στόμα ανοικτό και η πέτρα ήταν σκαλισμένη.

«Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο. Είναι εξαιρετικά μυστηριώδες και αλλόκοτο», δήλωσε ο καθηγητής Ντέιβιντ Σόρεν από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, στον Independent.

Eρευνητές υποθέτουν ότι οι κάτοικοι της κεντρικής Ιταλίας την εποχή εκείνη έπαιρναν τέτοιου είδους μέτρα προστασίας ώστε να διασφαλίσουν ότι οι νεκροί δεν θα «σηκώνονταν από τον τάφο», και δεν θα μετέδιδαν στους ζωντανούς την ασθένεια που τους σκότωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη θεωρούν ότι το συγκεκριμένο νεκροταφείο δημιουργήθηκε αποκλειστικά για παιδιά, τα οποία ήταν πιο επιρρεπή σε θανατηφόρες επιδημίες.

Ένα δόντι του δεκάχρονου «βαμπίρ», που εξέτασαν οι ερευνητές, έδειξε πως πιθανότατα το παιδί είχε μολυνθεί από ελονοσία, ασθένεια που είχε εξαπλωθεί στην περιοχή αυτή της Ιταλίας πριν από 15 αιώνες.

Να σημειωθεί ότι ο «βρικόλακας του Λουνιάνο» είναι μεγαλύτερος σε ηλικία από τα άλλα παιδιά που βρέθηκαν στην περιοχή ενώ φαίνεται να είχε γίνει «διπλή ταφή», υποδεικνύοντας πως οι συγγενείς του ήθελαν να διασφαλίσουν πως δεν θα μπορέσει να βγει από τον τάφο.

Πηγή: Sputnik 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης