Περισσότερα περιστατικά κορωνοϊού αναμένουν οι βρετανικές αρχές, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Σε δήλωσή του στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι οι Αρχές δημόσιας υγείας αντιμετωπίζουν το πρόβλημα έχοντας τέσσερις στόχους που είναι ο περιορισμός, η καθυστέρηση, η έρευνα και η μείωση, και ότι υπάρχουν έτοιμα σχέδια που θα τεθούν σε εφαρμογή σε περίπτωση που ο ιός εξελιχθεί σε πανδημία – αν και, όπως σημείωσε, προς το παρόν βρίσκονται σε ισχύ τα σχέδια για τον περιορισμό της εξάπλωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία που κατά δεκάδες στη χώρα αποφασίζουν για προληπτικούς λόγους να κλείσουν ή να στείλουν στο σπίτι μαθητές και προσωπικό επειδή πραγματοποίησαν εκδρομή σε περιοχές της βόρειας Ιταλίας, ο Ματ Χάνκοκ ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν συνιστά το συνολικό κλείσιμο των σχολικών μονάδων.

Η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι διευθυντές των σχολείων που σκοπεύουν να κλείσουν τα σχολεία τους, θα πρέπει προηγουμένως να συμβουλεύονται τους αρμόδιους.

Ο Ματ Χάνκοκ δήλωσε ότι λειτουργούν κέντρα όπου γίνονται εξετάσεις για τον ιό σε όλα τα τμήματα επειγόντων περιστατικών στην Αγγλία, ωστόσο, η NHS σκοπεύει να εφαρμόσει τεστ για τον κορωνοϊό που θα μπορεί να γίνεται και από το σπίτι, ώστε να είναι εφικτή η εξέταση ευρύτερων ομάδων του πληθυσμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης