Οι Βρετανοί είναι μάλλον απίθανο να μπορέσουν να πάνε διακοπές στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Ερωτηθείς στην τηλεοπτική εκπομπή του ITV, This Morning, αν οι πολίτες θα πρέπει να καταλάβουν ότι τα ταξίδια στο εξωτερικό που συνηθίζουν να πηγαίνουν κατά την περίοδο των θερινών διακοπών δεν ισχύουν για φέτος, ο υπουργός απάντησε: «Θεωρώ ότι έτσι έχει η κατάσταση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρ΄ ότι η κυβέρνηση προσπαθεί σταδιακά να ανοίξει διάφορους τομείς της οικονομίας, μια μορφή κοινωνικής αποστασιοποίησης θα απαιτείται για κάποιον χρόνο. «Το συμπέρασμα από αυτό είναι ότι πιθανότατα οι πολυήμερες, πολυτελείς διακοπές στο εξωτερικό δεν προβλέπονται για αυτό το καλοκαίρι» απάντησε ο υπουργός.

Την Κυριακή ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον είπε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιβάλει 14ήμερη καραντίνα για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό για να αποφύγει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας προκαλώντας την οργή των αεροπορικών εταιρειών που σχεδίαζαν να ξεκινήσουν και πάλι τις πτήσεις μέσα στους επόμενους μήνες.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης