«Τρομακτικά παραμορφωμένες» γαλοπούλες ανακαλύφθηκαν σε φάρμα, η οποία προμηθεύει μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στη Βρετανία.

Σε βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας διακρίνονται τα πουλιά τραυματισμένα, να μην μπορούν να περπατήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι ο τυπικός χρόνος διαμονής των πτηνών στη φάρμα μέχρι να οδηγηθούν στο σφαγείο είναι από 8 μέχρι 26 εβδομάδες.

Η φάρμα βρίσκεται στο Sudbrooke του Lincolnshire και ανήκει στον όμιλο Faccenda, ιδιοκτησίας της εταιρείας Avara foods, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής τροφίμων της Βρετανίας, που εκτρέφει περισσότερα από 100 εκατ. πτηνά κάθε χρόνο.

Η εταιρεία δήλωσε ότι προμηθεύει μερικές από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της Βρετανίας συμπεριλαμβανομένων των Asda, Morrisons και Sainsbury, καθώς επίσης και αλυσίδες εστιατορίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερευνητές της ομάδας Surge για τα δικαιώματα των ζώων, δημοσίευσαν το συγκεκριμένο βίντεο λίγο πριν τα Χριστούγεννα, με μόνο στόχο την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών. 

Συμφωνα με τον Ed Winters, μέλος της ομάδας Surge, ανέφερε ότι «τα ζώα αυτά αντιμετωπίζονται αποκλειστικα ως «αντικείμενα».

Επιστήμονες λένε ότι τα πτηνά που εκτρέφονται κατά αυτόν τον τρόπο, γίνονται υπέρβαρα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να σηκώσουν το ίδιο τους το βάρος. Βρίσκονται υπό συνεχή, έντονο πόνο και σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούν ούτε καν να τραφούν ή να πιουν νερό.

«Αυτή είναι η ζοφερή πραγματικότητα για αυτά τα ζώα στη Βρετανία», σημείωσε ο Ed Winters.

O Jim Roberts εκπρόσωπος της εταιρείας Avatar Foods, δήλωσε ότι το συγκεκριμένο βίντεο αποτελεί προϊόν μοντάζ με σκοπό να δείξει την κατάσταση χειρότερη από ότι είναι στην πραγματικότητα. Παρ`όλα αυτά, αναγνωρίζει το πρόβλημα και τονίζει ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα.

Πηγή: independent.co.uk
Επιμέλεια: Τίνα Δελησταμάτη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης