«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι αλλά και να δείχνει τίμια» αναφέρει η λαϊκή ρήση. Μόνο που στην περίπτωση του πρώην ταμία του κόμματος των Συντηρητικών του Ντέιβιντ Κάμερον ούτε το ένα ίσχυε ούτε το άλλο. Το εν λόγω στέλεχος παραδέχτηκε την Τετάρτη πως έχει αποφύγει να πληρώσει φόρους «όπως κάνουν όλοι», φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, μόλις τρεις μήνες πριν από τη διεξαγωγή των κρίσιμων εθνικών εκλογών.

Το σχόλιο αυτό ήταν ένα απρόσμενο δώρο για το Εργατικό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο επιρρίπτει ευθύνες στον Κάμερον, υποστηρίζοντας ότι μεροληπτεί υπέρ των συμφερόντων των πλουσίων και ότι έχει άδικα μειώσει τη φορολογία τους, κάτι που ο πρωθυπουργός της Βρετανίας αρνείται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ηγέτης των Εργατικών, Εντ Μίλιμπαντ, το κόμμα του οποίου σχεδόν ισοψηφεί με τους Τόρις του Κάμερον στις δημοσκοπήσεις, κατηγόρησε την Τετάρτη τους Συντηρητικούς ότι έχουν δεχτεί δωρεές από κατόχους λογαριασμών στην τράπεζα HSBC, η θυγατρική της οποίας στην Ελβετία εμπλέκεται σε φορολογικό σκάνδαλο.

Στο παρελθόν ο Κάμερον είχε δηλώσει υπερήφανος για την επιτυχία της κυβέρνησής του στην πάταξη της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής. Εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού δήλωσε ότι «άποψη του Κάμερον είναι ότι οι φόροι που οφείλονται στο κράτος πρέπει να αποδίδονται».

Ο Μίλιμπαντ δήλωσε ότι ο Κάμερον θα πρέπει να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους διόρισε ως ταμία του κόμματος έναν άνθρωπο που παραδέχτηκε πως φοροδιαφεύγει, ενώ περιέγραψε το σχόλιο αυτό ως μια «καθοριστική στιγμή της ηγεσίας του Κάμερον στο κόμμα των Συντηρητικών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης