Το αεροδρόμιο του Χίθροου κατέγραψε μικρή μείωση των προ φόρων ζημιών του την περασμένη χρονιά, στο 1,8 δισεκ. λίρες, αλλά ο βασικός ‘κόμβος’ αερομεταφορών της βρετανικής πρωτεύουσας κατέγραψε τον χαμηλότερο αριθμό επιβατών εδώ και 50 χρόνια, όπως ανακοίνωσε σήμερα.

Ο αριθμός των επιβατών μειώθηκε στα 19,4 εκατ. την περασμένη χρονιά, «ο χαμηλότερος από το 1972» και το Χίθροου ήταν «ο μοναδικός ευρωπαϊκός κόμβος που είδε μείωση της κίνησής του την περασμένη χρονιά, λόγω των αυστηρότερων ταξιδιωτικών περιορισμών» στο Ηνωμένο Βασίλειο απ’ ό,τι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανέφερε το αεροδρόμιο σε ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Χίθροου είχε καταγράψει το 2020 προ φόρων ζημίες ύψους 2 δισεκ. λιρών. Οι συσσωρευμένες ζημίες από την αρχή της πανδημίας έφθασαν έτσι τα 3,8 δισεκ. λίρες.

Ο αριθμός των επιβατών είναι αυτή τη στιγμή κατά 23% χαμηλότερος από τις προβλέψεις, αλλά ο τουριστικός κλάδος προβλέπει ένα «ισχυρό καλοκαίρι», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Αναμένουμε αύξηση των Βρετανών που αναζητούν τον ήλιο» κατά τις θερινές τους διακοπές, σύμφωνα με το Χίθροου, που αναμένει να πετύχει φέτος τον στόχο του για 45,5 εκατ. επιβάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλλά παρόλο που το Λονδίνο προχωρά σε άρση των περιορισμών που σχετίζονται με την Covid-19, ο τουρισμός με προορισμό τη Βρετανία και τα επαγγελματικά ταξίδια θα συνεχίσουν να επηρεάζονται από το μέτρο της διενέργειας τεστ σε άλλες χώρες και «δεν αναμένουμε τα ταξίδια να επιστρέψουν στα επίπεδα που ήταν πριν από την πανδημία όσο δεν αίρονται όλοι οι περιορισμοί».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης