Το διεθνές αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, κοντά στο Λονδίνο, αναγκάστηκε να αναστείλει τις πτήσεις από και προς αυτό, μετά τον εντοπισμό μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών (drones) που πετούσαν πάνω από τον αερολιμένα, ανακοίνωσε σήμερα η διεύθυνσή του.

Οι πτήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο αυτό, το οποίο βρίσκεται νότια του Λονδίνου και είναι το δεύτερο σημαντικότερο της Βρετανίας μετά το Χίθροου, αναγκάστηκαν να αλλάξουν πορεία προς τους αερολιμένες άλλων βρετανικών πόλεων, ενώ οι επιβάτες που περίμεναν να αποχωρήσουν από το αεροδρόμιο αντιμετώπισαν μεγάλες καθυστερήσεις, μετέδωσε το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μετά τον εντοπισμό δύο drones που πετούσαν πάνω από το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, αναγκαστήκαμε να αναστείλουμε τις πτήσεις και να διεξαγάγουμε έρευνα» σημείωνε η διεύθυνση του αεροδρομίου σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης.

«Ζητούμε συγγνώμη από τους επιβάτες που αφορούσε αυτή η ταλαιπωρία, αλλά προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των επιβατών μας» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση της διεύθυνσης του αεροδρομίου.

Οι πτήσεις διεξάγονται τώρα κανονικά, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν καθυστερήσεις, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες προσπαθούν να «καλύψουν τη διαφορά όσον αφορά στο πρόγραμμα των πτήσεων», ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί οι Αρχές του αεροδρομίου, σημειώνοντας ότι η αστυνομία του Σάσεξ διερευνά το περιστατικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Γκάτγουικ είναι το όγδοο αεροδρόμιο της Ευρώπης όσον αφορά στον αριθμό πτήσεων και εξυπηρετεί περισσότερους από 228 προορισμούς σε 74 χώρες, ενώ κάθε χρόνο το επισκέπτονται περίπου 45 εκατομμύρια επιβάτες.

Σύμφωνα με τη βρετανική νομοθεσία, τα drones δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται κοντά σε αεροπλάνα ή αεροδρόμια και το ύψος στο οποίο πετούν δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 122 μέτρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης