Ένας 51χρονος από τη Μεγάλη Βρετανία καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης επειδή, όταν υποψιάστηκε ότι η νύφη του μπορεί να διατηρεί εξωσυζυγική σχέση με έναν μουσουλμάνο, τη μαχαίρωσε στους καρπούς και στα μάτια προκαλώντας της μερική τύφλωση. Επιχείρησε μάλιστα να την πνίξει μπροστά στα μάτια των δύο ανήλικων παιδιών της.

Οι φωτογραφίες της άτυχης γυναίκας (η οποία τελικά αποδείχτηκε ότι δεν απατούσε τον σύζυγό της) μετά την επίθεση έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου και σοκάρουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίθεση συνέβη στις 18 Δεκεμβρίου του 2013 στο Ίλφορντ, όταν ο δράστης, Μανχίτ Μιργκίντ, πίστεψε εσφαλμένα ότι η 29χρονη νύφη του,Τζαγκίρ Μιργκίντ, διατηρούσε παράνομη σχέση με έναν παντρεμένο μουσουλμάνο. Η σκέψη αυτή ήταν κάτι που δεν μπόρεσε να δεχθεί, καθώς τόσο ο ίδιος όσο και η νύφη του είναι Σιχιστές.

Ο δράστης απέφυγε να μιλήσει για το περιστατικό στους αστυνομικούς που τον μετέφεραν τραυματισμένο στο νοσοκομείο μετά την συμπλοκή του με την γυναίκα η οποία προσπάθησε να αμυνθεί. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 ετών και 8 μηνών κρίνοντάς τον ένοχο για το αδίκημα της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης από πρόθεση.

Ο επιθεωρητής της αστυνομίας, Τζον Ντιλένι, τόνισε πως τα ψυχολογικά τραύματα που υπέστη το θύμα θα διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Διευκρίνισε  επιπλέον ότι ο 51χρονος έδρασε ως υπερασπιστής της «τιμής» της οικογένειας, η οποία θα απειλούταν από την ενδεχόμενη σχέση της νύφης του με έναν άνδρα διαφορετικού θρησκεύματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης