Βρετανία: Τέσσερις άνδρες απειλούν το πλήρωμα φορτηγού πλοίου στις εκβολές του Τάμεση

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018, 20:39
Βρετανία: Τέσσερις άνδρες απειλούν το πλήρωμα φορτηγού πλοίου στις εκβολές του Τάμεση
Τέσσερις άνδρες οπλισμένοι με σιδηρολοστούς, απειλούν τους ναυτικούς πάνω σε ένα φορτηγό πλοίο, στα ανοιχτά της νοτιοανατολικής Αγγλίας, κοντά στις εκβολές του Τάμεση, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο της πλοιοκτήτριας εταιρείας, Grimaldi Lines.

Η αστυνομία του Έσσεξ ανέφερε στο Twitter ότι αντιμετωπίζει ένα "επεισόδιο" που είναι σε εξέλιξη πάνω σε ένα πλοίο στον Τάμεση.


Οι αστυνομικές αρχές πρόσθεσαν ότι δεν έχουν κάποια πληροφορία ότι έχει τραυματιστεί κάποιος πάνω στο πλοίο Grande Tema. Δεν πιστεύουν επίσης ότι το επεισόδιο αυτό σχετίζεται με τρομοκρατία, ούτε ότι πρόκειται για πειρατεία."Δεν έχει αναφερθεί να έχει τραυματιστεί κανείς και δεν πιστεύουμε ότι (οι ναυτικοί) κινδυνεύουν. Επί του παρόντος δεν το αντιμετωπίζουμε σαν να ήταν κατάσταση ομηρίας ή πειρατείας ή τρομοκρατίας", τόνισε στην ανακοίνωση που εξέδωσε.Σύμφωνα με τον Πολ Κυπριανού, τον εκπρόσωπο της εταιρείας Grimaldi Group, οι ναυτικοί εντόπισαν πάνω στο σκάφος τέσσερις άνδρες. "Το πλοίο ερχόταν από τη Νιγηρία... (Οι επιβάτες) κατάφεραν να δραπετεύσουν από την καμπίνα και άρχισαν να απειλούν το πλήρωμα, απαιτώντας να πλεύσει το πλοίο πολύ κοντά στην ακτή... Καταλαβαίνουμε ότι ήθελαν να πηδήξουν και να φτάσουν στα βρετανικά παράλια", είπε.

Χάρτης με το ταξίδι του φορτηγού πλοίου

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018, 23:04