Ταυτότητα εμβολιασμού θα λαμβάνει ο κάθε πολίτης στη Βρετανία όταν κάνει το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ.

Η ταυτότητα έρχεται με τη μορφή κάρτας, χρώματος ανοιχτού μπλε-λευκού και μεγέθους εφάμιλλου με εκείνο μιας πιστωτικής, και πάνω της θα αναγράφονται πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία του πολίτη και του εμβολιασμού που δέχτηκε, όπως επί παραδείγματι η ημερομηνία χορήγησης και ο αριθμός παρτίδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια φωτογραφία της κάρτας βγήκε στη δημοσιότητα καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο προετοιμάζεται για τον εμβολιασμό από αύριο, Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, ενώ η πρώτη παρτίδα του εμβολίου Pfizer / BioNTech έφτασε το Σαββατοκύριακο στη Βρετανία.

Οι κάρτες θα λειτουργήσουν ως υπενθύμιση για τη δεύτερη δόση του εμβολίου, γράφοντας: «Μην ξεχάσετε τον εμβολιασμό COVID-19» και υπενθυμίζοντας στους ανθρώπους να κρατήσουν την κάρτα στα πορτοφόλια ή τις τσάντες τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υπουργοί της κυβέρνησης πάντως έχουν αποφύγει να κάνουν λόγο για «διαβατήρια εμβολίων» στη χώρα.

«Όχι, αυτό δεν προγραμματίζεται … Σίγουρα δεν σκοπεύω να παρουσιάσω διαβατήρια εμβολίων και δεν γνωρίζω κανέναν άλλον στην κυβέρνηση που το σκοπεύει», δήλωσε στο Sky News ο Μάικλ Γκόουβ, υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

Όταν πιέστηκε από δημοσιογράφο τη Δευτέρα σχετικά με το αν οι κάρτες ήταν «διαβατήρια», ο συντηρητικός νομοθέτης Τζέιμς Κλέβερλι είπε: «Πρόκειται για το ξεκλείδωμα, για το ξεκλείδωμα της ζωής των ανθρώπων. Πρόκειται για το ξεκλείδωμα της οικονομίας, για να διασφαλίσουμε ότι προστατεύουμε τις ζωές και την οικονομία».

Ο υπουργός που είναι αρμόδιος για τα εμβόλια, Νάντχιμ Ζαντχάουι, είχε δηλώσει τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου ότι αναμένει πως αυτοί που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού πιθανόν να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο να τους αρνούνται την είσοδο σε εστιατόρια, μπαρ, κινηματογράφους και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ερωτηθείς σχετικά με αυτό, ο Γκόουβ απάντησε ότι δεν πιστεύει ότι ο κόσμος θα χρειάζεται ένα εμβόλιο-διαβατήριο για να πάει στην παμπ, στο θέατρο ή σε αθλητικές εκδηλώσεις.

«Το πιο σημαντικό που πρέπει να κάνουμε είναι να εξασφαλίσουμε ότι θα εμβολιάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους» τόνισε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης