Αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα περιστατικό που σημειώθηκε μπροστά στον Πύργο του Λονδίνου, καθώς μέλος της Βασιλικής Φρουράς έριξε κάτω ένα παιδί και παραλίγο να το ποδοπατήσει, όταν βρέθηκε κατά λάθος στον δρόμο του.

Συγκεκριμένα, ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο (για την ακρίβεια στο TikTok) δείχνει μια ομάδα τουριστών να φωτογραφίζει τους δύο φρουρούς καθώς περνούν. Στη συνέχεια, ένα μικρό παιδί μπαίνει στον δρόμο του ενός και ο στρατιώτης του φωνάζει: «Κάνε στην άκρη», όμως τελικά ο φρουρός σπρώχνει το παιδί με τα πόδια του και περνάει από πάνω του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας δήλωσε στη Daily Mail ότι είναι ενήμεροι για το περιστατικό, που έγινε κατά τη διάρκεια περιπολίας ρουτίνας. «Οι φρουροί που βρίσκονταν σε υπηρεσία προειδοποίησαν τους πολίτες για την περίπολο που πλησίαζε. Ωστόσο, το παιδί βρέθηκε απροσδόκητα μπροστά στον στρατιώτη. Ο στρατιώτης προσπάθησε να περάσει πάνω από το παιδί και συνέχισε το καθήκον του. Μετά το περιστατικό, ο φρουρός έκανε έλεγχο και βεβαιώθηκε ότι το παιδί ήταν καλά», ανέφερε.

Παρ’ όλα αυτά, το βίντεο δεν έμεινε ασχολίαστο από τους χρήστες του διαδικτύου, με πολλούς από αυτούς να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για το περιστατικό, γράφοντας σχόλια όπως: «Απλώς δεν χρειαζόταν να γίνει αυτό», ή «γιατί δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους κανόνες ώστε οι φρουροί να μπορούν απλώς να περπατούν γύρω από τους ανθρώπους; Είμαι σίγουρος ότι η απάντηση είναι “παράδοση”, αλλά ποιος νοιάζεται πραγματικά;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης