Ο υπουργός Άμυνας και οι κορυφαίοι Βρετανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι βρίσκονται σε απομόνωση για δέκα ημέρες αφού ήρθαν σε επαφή με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων, ο οποίος βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα θετικός στην Covid-19, επιβεβαίωσε χθες, Κυριακή, το βράδυ το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας.

Ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας και οι αρχηγοί του Βασιλικού Ναυτικού, της RAF (πολεμική αεροπορία) και της Στρατηγικής Διοίκησης, κλήθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους για μια περίοδο 10 ημερών αφού είχαν την Πέμπτη συνάντηση με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων, τον στρατηγό Νικ Κάρτερ, ο οποίος βρέθηκε θετικός την Παρασκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός και οι αξιωματικοί ειδοποιήθηκαν ότι πρέπει να τεθούν σε απομόνωση από την εφαρμογή ιχνηλάτησης των κρουσμάτων Test and Trace που έχει δημιουργήσει η βρετανική δημόσια υπηρεσία υγείας.

«Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων βρέθηκε θετικός στη διάρκεια ελέγχων ρουτίνας για την Covid-19. Οι συνάδελφοι που παρευρέθηκαν σε μια συνάντηση μαζί του την περασμένη εβδομάδα, περιλαμβανομένου του υπουργού, μπαίνουν σε απομόνωση σύμφωνα με τις οδηγίες της κυβέρνησης» δήλωσε χθες, Κυριακή, το βράδυ εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας.

Ο αρχηγός του στρατού, ο στρατηγός Μαρκ Κάρλτον-Σμιθ, και ο υπαρχηγός του στρατηγού Κάρτερ πέρασαν το Σαββατοκύριακο σε καραντίνα αναμένοντας το αποτέλεσμα των τεστ PCR αφού είχαν επίσης παρευρεθεί στη συνάντηση, αλλά σε μεγαλύτερη απόσταση από τον στρατηγό, σύμφωνα με την εφημερίδα The Daily Telegraph.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης