Ο Άντριου Σαμπίσκι, ο οποίος είχε ονομαστεί πρόσφατα σύμβουλος του συντηρητικού πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε ότι παραιτήθηκε, έπειτα από την πολεμική που προκάλεσαν ρατσιστικές τοποθετήσεις του και θέσεις υπέρ της ευγονικής που είχε εκφράσει πριν από λίγα χρόνια.

Ο Σαμπίσκι, που ονομάστηκε σύμβουλος της Ντάουνινγκ Στριτ με πρωτοβουλία του Ντόμινικ Κάμινγκς, του πιο στενού συνεργάτη του Τζόνσον, γνωστοποίησε την παραίτησή του μέσω Twitter, υποστηρίζοντας ότι έγινε θύμα μιας «γιγαντιαίας» επιχείρησης «δυσφήμισης» από πλευράς μέσων ενημέρωσης που έκαναν «επιλεκτική» χρήση των τοποθετήσεών του – και κατόπιν διέγραψε τον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σαμπίσκι φέρεται να είχε υποστηρίξει πως οι Αφροαμερικανοί έχουν κατώτερη ευφυΐα από τους λευκούς και είχε προτείνει να γίνει υποχρεωτική η χρήση αντισύλληψης για την αποφυγή της δημιουργίας μιας «μόνιμης κατώτερης τάξης» σε σχόλιά του σε ιστολόγια.

«Η υστερία των ΜΜΕ για τις παλιές αναρτήσεις μου στο διαδίκτυο είναι παλαβή, αλλά θέλω να βοηθήσω την κυβέρνηση» ανέφερε στο τελευταίο tweet του πριν κλείσει τον λογαριασμό του, διαβεβαιώνοντας πως έχει «κι άλλα πράγματα να κάνει» στη ζωή του.

Νωρίτερα χθες Δευτέρα, η Ντάουνινγκ Στριτ αρνήθηκε επανειλημμένα να δώσει απάντηση στο ερώτημα εάν ο Μπόρις Τζόνσον καταδικάζει ή όχι τις απόψεις που εξέφρασε ο Σαμπίσκι. «Δεν σχολιάζω διορισμούς» είπε αρχικά εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, ενώ αργότερα πρόσθεσε πως οι απόψεις του Τζόνσον είναι «καλώς εγνωσμένες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης