Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, απάντησε στο ερωτηματολόγιο που του εστάλη από την αστυνομία του Λονδίνου στο πλαίσιο της έρευνας για τις συναθροίσεις στη Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια του lockdown, ανακοίνωσαν το βράδυ της Παρασκευής οι υπηρεσίες του.

Ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης, η πολιτική επιβίωση του οποίου διακυβεύεται σε αυτή την υπόθεση, συμμορφούμενος προς το αίτημα της Σκότλαντ Γιαρντ, έστειλε απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο της έρευνας εντός της διορίας των επτά ημερών που είχε οριστεί, διαβεβαίωσε τη Ντάουνινγκ Στριτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο επίκεντρο της αστυνομικής έρευνας βρίσκονται τουλάχιστον 10 συναθροίσεις, που έγιναν σε οχτώ ημερομηνίες, το 2020 και το 2021.

Πριν από οχτώ ήμερες, η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι θα έλθει σε επαφή με «πάνω από 50 πρόσωπα» και θα τους πάρει καταθέσεις για την υπόθεση του «partygate», που έχει λάβει διαστάσεις σκανδάλου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Σκότλαντ Γιαρντ έχει τονίσει ότι τα ερωτηματολόγια έχουν «νομικό καθεστώς» και θα πρέπει να συμπληρωθούν «με ειλικρίνεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποκλείοντας το ενδεχόμενο να παραιτηθεί, παρά τις προτροπές να εγκαταλείψει το αξίωμα από την αντιπολίτευση και ακόμα και από βουλευτές του δικού του, του Συντηρητικού κόμματος, ο Τζόνσον παλεύει επί εβδομάδες να σώσει τη θέση του. Ο 57χρονος πρωθυπουργός βρίσκεται αποδυναμωμένος από τις διαδοχικές αποκαλύψεις για τις συναθροίσεις αυτές, κάποιες φορές με εορταστικό χαρακτήρα, εν μέσω της πανδημίας, ενώ οι απλοί Βρετανοί έβλεπαν τις δικές τους κοινωνικές επαφές να περιορίζονται αυστηρά από τα μέτρα κατά της πανδημίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης