Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ίσως να πεισθεί να κάνει το εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19 μπροστά στον τηλεοπτικό φακό, για να δείξει ότι είναι ασφαλές, ωστόσο δεν θα εμβολιαστεί πριν από εκείνους που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, είπε σήμερα η εκπρόσωπος τύπου του.

Ο 56χρονος Τζόνσον, που νοσηλεύτηκε στην εντατική νωρίτερα αυτόν τον χρόνο αφότου προσβλήθηκε από τη νόσο Covid-19, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη βρετανική έγκριση του εμβολίου της Pfizer χαρακτηρίζοντάς την παγκόσμια νίκη και ακτίδα ελπίδας εν μέσω της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως, όπως άλλοι ηγέτες, ο Τζόνσον δεν γίνεται να προηγηθεί για το εμβόλιο, έναντι άλλων πιο ευπαθών ομάδων, ωστόσο θέλει να δείξει πόσο ασφαλές είναι ώστε να προσπαθήσει να πείσει τους Βρετανούς να το κάνουν, όταν θα είναι ευρέως διαθέσιμο.

Ερωτηθείσα εάν ο πρωθυπουργός θα εμβολιαζόταν σε ζωντανή μετάδοση στην τηλεόραση, η Αλέγκρα Στράτον απάντησε ότι δεν τον έχει ρωτήσει άμεσα.

«Δεν νομίζω ότι θα ήταν κάτι που θα απέκλειε», επισήμανε η Στράτον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όμως, νομίζω ότι γνωρίζουμε ότι δεν θα ήθελε να κάνει ένα εμβόλιο που θα έπρεπε να δοθεί σε κάποιον που είναι πολύ ευάλωτος, κλινικά ευάλωτος και που θα έπρεπε να το κάνει πριν από εκείνον».

Η βρετανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι οι υγειονομικές υπηρεσίες θα βάλουν σε προτεραιότητα τους εμβολιασμούς, πρώτα στους ηλικιωμένους τρόφιμους των οίκων ευγηρίας και στο νοσηλευτικό προσωπικό εκεί, κατόπιν στους άνω των 80 ετών και τους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης