Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας στηρίζει τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης, διευκρινίζοντας τα σχόλια που είχε κάνει νωρίτερα στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News ο Μπόρις Τζόνσον.

«Ο πρωθυπουργός στηρίζει τη JCPOA. Οι Ιρανοί επί του παρόντος δεν συμμορφώνονται με αυτήν και χρειάζεται να τους επαναφέρουμε. Αν υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει αυτό, είμαστε ανοιχτοί στο να συζητήσουμε πιθανές λύσεις», είπε ο εκπρόσωπος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, ο Τζόνσον είχε δηλώσει ότι «είναι καιρός να προχωρήσουμε μπροστά και να συνάψουμε μια νέα συμφωνία» με το Ιράν.

Ένας υψηλόβαθμος Ιρανός αξιωματούχος, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την απαίτηση εκ μέρους των ΗΠΑ για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας αυτής. «Δεν θα επαναδιαπραγματευτούμε ποτέ μια συμφωνία που μας πήρε χρόνια για να την πετύχουμε. Η ιρανική ηγεσία στηρίζει τη διπλωματία αλλά αν οι Αμερικανοί θέλουννα περιοριστούν οι εντάσεις, θα πρέπει να άρουν τις κυρώσεις και την πίεση στην Τεχεράνη», επέμεινε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης