Οι βρετανικές εκκλησίες συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, με περισσότερους από 3.500 ναούς να εγκαταλείπουν τα ορυκτά καύσιμα για τις ανανεώσιμες πηγές, με στόχο την κάλυψη των ενεργειακών τους αναγκών.

Συνολικά 1.922 καθολικές ενορίες σε 16 επισκοπές λειτουργούν εξ ολοκλήρου με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με πολλές να λαμβάνουν την απόφαση για την πράσινη ηλεκτρική ενέργεια στον απόηχο του περσινού μηνύματος για το περιβάλλον από τον πάπα Φραγκίσκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, 920 από τις τοποθεσίες του Στρατού της Σωτηρίας στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πραγματοποιήσουν την ίδια μετάβαση, όπως και 100 σπίτια συνέλευσης των Κουακέρων της Βρετανίας.

Άλλες 699 μεμονωμένες εκκλησίες από κάθε δόγμα, συμπεριλαμβανομένης της Εκκλησίας της Αγγλίας, των Μεθοδιστών και των Βαπτιστών, έχουν εγγραφεί στην ειδική ιστοσελίδα για εκκλησίες, για την εύρεση εταιρείας για την παροχή 100% ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας.

Περίπου 340 εκκλησίες έχουν επίσης δηλώσει συμμετοχή σε ένα ευρύτερο σύστημα οικολογικής συνείδησης, που δεσμεύει τις εκκλησίες για μια σειρά από περιβαλλοντικές βελτιώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να ανταποκριθούμε στην απειλή και την πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής και η υιοθέτηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τα κτήρια της εκκλησίας μας πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα» δήλωσε ο επίσκοπος του Σάλφορντ.

«Ο πάπας Φραγκίσκος μάς προκαλεί όλους να φροντίσουμε το κοινό μας σπίτι και με την υιοθέτηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα βοηθήσουμε άμεσα τους ανθρώπους που απειλούνται και ήδη επηρεάζονται πιο σοβαρά από την κλιματική αλλαγή» πρόσθεσε.

Πέρυσι ανακοινώθηκε ότι τα καμπαναριά στο Σόμερσετ θα αναδιαμορφωθούν για να συμβάλουν στην παροχή ιδιαίτερα γρήγορων ευρυζωνικών υπηρεσιών στις αγροτικές κοινότητες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης