Συνάντηση με τους επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης είχε σήμερα στο Ουέστμινστερ η μαθήτρια από τη Σουηδία και ακτιβίστρια για την κλιματική αλλαγή Γκρέτα Τούνμπεργκ, που έχει πρωτοστατήσει στις μαθητικές διαδηλώσεις για το περιβάλλον, στους οποίους μετέφερε τα μηνύματα των νέων για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 16χρονη ακτιβίστρια συμμετείχε σε στρογγυλή τράπεζα με τον ηγέτη του Εργατικού κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Βινς Κέιμπλ, των Πρασίνω, Κάρολιν Λούκας, όπως και με τους επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος Σκοτίας και του ουαλικού Plaid στο βρετανικό κοινοβούλιο Ίαν Μπλάκφορντ και Λιζ Ρόμπερτς. Στην συνάντηση δεν συμμετείχε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, ενώ νωρίτερα συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Τζον Μπέρκοου.

Η 16χρονη δήλωσε στους επικεφαλής των κομμάτων ότι «θέλουμε απλά οι άνθρωποι να ακούσουν τους επιστήμονες» για την κλιματική αλλαγή. Τις προηγούμενες μέρες βρέθηκε στις διαδηλώσεις της οργάνωσης Extinction Rebellion, που πραγματοποιούνται για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα σε κεντρικά σημεία του Λονδίνου και μίλησε σε μία από τις κεντρικές σκηνές που έχουν στηθεί στη Μαρμπλ Αρτς, ενώπιον των συμμετεχόντων στις διαδηλώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης