Όλες οι ηλικιακές ομάδες άνω των 50 ετών και όλες οι ομάδες υψηλού κινδύνου στη Μεγάλη Βρετανία έχουν μπει πλέον στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, ενώ ξεκινά ο εμβολιασμός και σε μικρότερες ηλικιακές ομάδες. Έτσι τις επόμενες ημέρες αναμένεται ο εμβολιασμός σε ηλικίες από 40 έως 49 ετών, με την ηλικιακή ομάδα των 30 έως 39 ετών να ακολουθεί, πριν προσκληθούν και οι 18-29 ετών.

Η Βρετανία κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια και να «χτίσει ανοσία» στον γενικό πληθυσμό σε μικρότερο διάστημα από τον αρχικό στόχο, γι’ αυτό και αποφασίστηκε χθες να επαναλειτουργήσουν τα μαγαζιά για τους πολίτες, οι οποίοι έσπευσαν να το γιορτάσουν. Κανένα τραπέζι δεν έμεινε άδειο και καμία καρέκλα δεν περίσσεψε χθες, πρώτη ημέρα λειτουργίας των εξωτερικών χώρων των παμπ στη Βρετανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με βάση τα τελευταία στοιχεία περί εμβολιασμών στο Ηνωμένο Βασίλειο, ήδη 39,84 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου έχουν γίνει στη χώρα, από τις οποίες οι 32,19 εκατ. είναι οι πρώτες δόσεις, καλύπτοντας το 61,1% του ενήλικου πληθυσμού, και 7,65 εκατ. είναι οι δεύτερες δόσεις, που σημαίνει ότι το 14,5% των ενήλικων υπηκόων του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ήδη ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον χαιρέτισε το επικείμενο άνοιγμα σε όλο τον πληθυσμό μερικές μέρες νωρίτερα από τον στόχο της 15ης Απριλίου, κάνοντας λόγο για «ένα ακόμα πολύ σημαντικό ορόσημο».

«Πολλές χιλιάδες ζωές έχουν σωθεί ήδη» τόνισε ο κ. Τζόνσον, καλώντας τους συμπατριώτες του να κλείσουν ραντεβού.

 

 

Γέμισαν με κόσμο οι κήποι των παμπ

Χθες, πρώτη ημέρα λειτουργίας των εξωτερικών χώρων στις παμπ, οι Βρετανοί έσπευσαν να γιορτάσουν την «ελευθερία» τους πίνοντας μία μπίρα με τους φίλους τους. 

Εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις είχαν κλείσει από τις αρχές Ιανουαρίου, όταν η Αγγλία εισήλθε σε ένα τρίτο lockdown προκειμένου να περιορίσει τις αυξανόμενες μολύνσεις από το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού, που είναι γνωστό ως παραλλαγή «του Κεντ». 

Οι παμπ και τα εστιατόρια εξυπηρετούν τους πελάτες τους σε εξωτερικούς χώρους από τις 13 Απριλίου, ενώ το σερβίρισμα σε εσωτερικούς χώρους δεν θα επιτραπεί μέχρι την 17η Μαΐου το νωρίτερο.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης