Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από το ξέφρενο πάρτι που έστησε ομάδα 200 ανθρώπων το απόγευμα του Σαββάτου στο Λονδίνο, προκειμένου να γιορτάσουν τον θάνατο της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ.

Υπό τους ήχους του «Ντινγκ! Ντογκ! Η Μάγισσα Πέθανε», του περίφημου τραγουδιού από την κινηματογραφική ταινία «ο Μάγος του Οζ» (1939), οι συγκεντρωμένοι δεν σταματούσαν να χορεύουν και να τραγουδούν, αδιαφορώντας για τις εκκλήσεις της δημαρχείας περί… σεβασμού στη μνήμη μιας από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της Βρετανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μάργκαρετ Θάτσερ άφησε την τελευταία της πνοή τη Δευτέρα σε ηλικία 87 ετών και είχε μείνει γνωστή ως «Σιδηρά Κυρία». Το παρών στην κηδεία της (17 Απριλίου) αναμένεται να δώσουν πλήθος Βρετανών πολιτικών και ηγετών απ’ όλο τον κόσμο, με την πρόεδρο όμως της Αργεντινής, Cristina Kirchner, να «τρώει πόρτα» λόγω της διαμάχης ανάμεσα στο Λονδίνο και το Μπουένος Άιρες για το εδαφικό καθεστώς των νησιών Φώκλαντ στο νότιο τμήμα του Ατλαντικού. Η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας έμεινε πασίγνωστη για την ανοιχτή σύγκρουση που είχε με τα μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα της χώρας, καθώς και για τις μαζικές ιδιωτικοποιήσεις επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνταν στον τομέα της βιομηχανίας.

«Βρισκόμαστε εδώ για να δείξουμε πως δεν επαινούν όλοι σε αυτή τη χώρα ή τη Σκωτία ή την Ουαλία ή την Ιρλανδία αυτή τη γυναίκα, η οποία αντιπροσωπεύει ό, τι έχει σχέση με το κακό», ανέφερε ο Dave Douglas, μέλος του Εθνικού Συνδικάτου των Εργαζομένων στα Ορυχεία.

«Σάπισε στην Κόλαση» ήταν ένα από τα συνθήματα που δονούσαν για ώρες την εορταστική ατμόσφαιρα στο κέντρο του Λονδίνου, στην πλατεία Τραφάλγκαρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Γιόρτασαν τον… θάνατο της Θάτσερ, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 13 Απριλίου 2013, 23:23
Το «κληροδότημα» της Μάργκαρετ Θάτσερ, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Απριλίου 2013, 12:44

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης