Ηχητικό ντοκουμέντο, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, «καίει» την επικρατέστερη υποψήφια για την ηγεσία των Τόρις στη Βρετανία, την Λιζ Τρας, καθώς εξαπέλυσε επίθεση κατά των Βρετανών εργαζομένων, σύμφωνα με τον Guardian. H ηχογράφηση προέρχεται από την περίοδο που η Λιζ Τρας ήταν το Νο2 του υπουργείου Οικονομικών, ως επικεφαλής γραμματέας, μία θέση που κατείχε μέχρι το 2019. 

Στην ηχογράφηση που διέρρευσε, ισχυρίστηκε ότι δεν φαίνεται να υπάρχει επιθυμία στους Βρετανούς εργαζόμενους να αλλάξουν την εργασιακή κουλτούρα, ώστε το Ηνωμένο Βασίλειο να γίνει περισσότερο οικονομικά ευήμερο. «Χρειάζονται σπρώξιμο», λέει χαρακτηριστικά, καθώς δεν φαίνεται να έχουν την «ικανότητα» των ξένων ανταγωνιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Το ηχητικό ντοκουμέντο

Στην ηχογράφηση η Τρας λέει αρχικά: «Οι Βρετανοί εργαζόμενοι παράγουν λιγότερα ανά ώρα και αυτό είναι ένας συνδυασμός δεξιοτήτων και εφαρμογών». Και συνεχίζει: «Αν κοιτάξετε την παραγωγικότητα, είναι πολύ, πολύ διαφορετική στο Λονδίνο από την υπόλοιπη χώρα. Αλλά βασικά, αυτό συμβαίνει εδώ και δεκαετίες. Ουσιαστικά είναι εν μέρει θέμα νοοτροπίας και συμπεριφοράς, νομίζω. Είναι η εργασιακή κουλτούρα, βασικά. Αν πάτε στην Κίνα είναι αρκετά διαφορετικά, μπορώ να σας διαβεβαιώσω».

Η υπουργός, η οποία είχε στενή εποπτεία των δημόσιων δαπανών, πρόσθεσε: «Υπάρχει ένα θεμελιώδες ζήτημα της βρετανικής εργασιακής κουλτούρας. Ουσιαστικά, αν πρόκειται να γίνουμε μια πλουσιότερη και πιο ευημερούσα χώρα, αυτό πρέπει να αλλάξει. Αλλά δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι είναι τόσο πρόθυμοι να το αλλάξουν αυτό».

«Στη Βρετανία υπάρχει ένα μικρό θέμα σχετικά με την επιθυμία για εύκολες απαντήσεις. Αυτός είναι ο προβληματισμός μου σχετικά με τις εκλογές και ό,τι προηγήθηκε και το δημοψήφισμα – λέμε ότι όλη η Ευρώπη είναι αυτή που προκαλεί αυτά τα τεράστια προβλήματα. ‘Όλοι αυτοί οι μετανάστες προκαλούν αυτά τα προβλήματα. Αλλά στην πραγματικότητα αυτό που πρέπει να συμβεί είναι περισσότερο περισσότερο σπρώξιμο. Δεν είναι ένα δημοφιλές μήνυμα».

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης