Βρετανία: Ήρθη η αναστολή της άδειας λειτουργίας της Uber στο Σέφιλντ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017, 02:39
Βρετανία: Ήρθη η αναστολή της άδειας λειτουργίας της Uber στο Σέφιλντ
Η βόρεια αγγλική πόλη του Σέφιλντ ήρε την αναστολή της άδειας λειτουργίας της Uber αφού η εταιρία παρείχε ικανοποιητικές απαντήσεις σε ερωτήματα που της τέθηκαν, σε μια κίνηση που δίνει ώθηση στις δραστηριότητες της εταιρίας στη χώρα.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, τοπικοί αξιωματούχοι στο Σέφιλντ δήλωσαν ότι η άδεια της Uber ανεστάλη καθώς δεν απάντησε σε ερωτήματα που της τέθηκαν. Η Uber δήλωσε ότι ποτέ δεν έλαβε την αλληλογραφία, για την οποία μίλησε το τοπικό συμβούλιο, καθώς είχε σταλεί σε λάθος διεύθυνση.

Αξιωματούχοι του Σέφιλντ δήλωσαν ότι τώρα είχαν «παραγωγικές συζητήσεις» με την Uber και ότι εξετάζουν μια νέα αίτηση αδειοδότησης από την εταιρία.

«Η νέα αίτηση, που υποβλήθηκε από την Uber τον Οκτώβριο, για τη λειτουργία μίσθωσης ιδιωτικών οχημάτων στο Σέφιλντ εξετάζεται και η απόφαση θα ληφθεί στις αρχές του 2018», ανέφερε το συμβούλιο σε ανακοίνωση.

Εκπρόσωπος της Uber χαιρέτισε την κίνηση: «Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε δεκάδες χιλιάδες πελάτες και οδηγούς στο Σέφιλντ», δήλωσε.

Την Τρίτη, η πόλη του Γιορκ αρνήθηκε να ανανεώσει την άδεια της Uber, επικαλούμενη μια παραβίαση στοιχείων καθώς και τον αριθμό των καταγγελιών που έχει λάβει, σε ένα πλήγμα για την εταιρία που προσπαθεί να συνεχίσει τη λειτουργία της στο Λονδίνο.

Την επόμενη εβδομάδα, το Κέμπριτζ αναμένεται να αποφασίσει εάν θα ανανεώσει την άδεια της εταιρίας. Στις αρχές του 2018 λήγουν επίσης οι άδειες της Uber στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βρετανίας, το Μπέρμιγχαμ και στην πρωτεύουσα της Σκοτίας, το Εδιμβούργο.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017, 02:39