Μάχη στήθος με στήθος θα δώσουν τα δύο μεγάλα κόμματα στην Βρετανία, σύμφωνα με τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις, αναδεικνύοντας τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαΐου σε μια από τις πιο αμφίρροπες εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων ετών.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία YouGov για λογαριασμό της εφημερίδας The Sunday Times, το Συντηρητικό Κόμμα του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον απέκτησε προβάδισμα μίας ποσοστιαίας μονάδας έναντι του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος. Οι Συντηρητικοί συγκεντρώνουν το 34% των ψήφων, ενώ οι Εργατικοί το 33%. Το ευρωσκεπτικιστικό Κόμμα Ανεξαρτησίας (UKIP) βρίσκεται στο 13% , οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες – εταίροι του Ντέιβιντ Κάμερον στον κυβερνητικό συνασπισμό – στο 8% , ενώ στο 5% βρίσκεται το κόμμα των Πρασίνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε άλλη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Survation για λογαριασμό της εφημερίδας Mail, το Εργατικό Κόμμα προηγείται με τρεις ποσοστιαίες μονάδες έναντι του Συντηρητικού Κόμματος. Συγκεκριμένα οι Εργατικοί συγκεντρώνουν 34%, οι Συντηρητικοί 31% και το UKIP 17%. Ακολουθούν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες με 8%, το κόμμα των Πρασίνων με 4% και το Σκωτικό Εθνικό Κόμμα με 5%.

Με μία ποσοστιαία μονάδα προηγείται το Συντηρητικό Κόμμα (35%) έναντι των Εργατικών (34%) σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Opinium για την εφημερίδα Observer, με τα δύο κόμματα να έχουν καταγράψει άνοδο μίας μονάδας σε σύγκριση με προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας. Το UKIP παραμένει σταθερό με ποσοστό 13%, ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες κατέγραψαν πτώση μίας μονάδας στο 8%.

Τέλος, ισοπαλία των δύο μεγάλων κομμάτων με ποσοστό 33% δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας ComRes που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό των εφημερίδων Sunday Mirror και Independent. Τα δύο κόμματα χάνουν δύο μονάδες σε σύγκριση με προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας. Το UKIP σημειώνει άνοδο δύο μονάδων και βρίσκεται στο 13%, ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες και το κόμμα των Πρασίνων βρίσκονται στο 8% και 7% αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Προεκλογική αγωνία μέχρι το τέλος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης