Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη σοβαρότερη ανταρσία εντός της κυβέρνησής της την επόμενη εβδομάδα, καθώς έως και 25 μέλη της σκοπεύουν να ψηφίσουν υπέρ της αναβολής του Brexit αν εκείνη δεν αποκλείσει την πιθανότητα ενός διαζυγίου χωρίς συμφωνία με την ΕΕ, γράφει η εφημερίδα Guardian.

Οι «αντάρτες» Συντηρητικοί πιστεύουν ότι έχουν αρκετούς βουλευτές στο πλευρό τους ώστε να περάσουν από τη Βουλή των Κοινοτήτων μια τροπολογία με την οποία θα ζητείται από τη Μέι να αναβάλει το Brexit.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τουλάχιστον τέσσερις υπουργοί, περίπου δώδεκα υφυπουργοί και πολλοί άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είναι έτοιμοι να στηρίξουν την πρόταση που θα υποβάλουν οι βουλευτές των Συντηρητικών Σερ Όλιβερ Λέτγουιν και των Εργατικών Ιβέτ Κούπερ. Η πρόταση αυτή πρόκειται να συζητηθεί την επόμενη Τετάρτη. Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος, προσκείμενο σε εκείνους που σχεδιάζουν την «ανταρσία», είπε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να παραιτηθούν οικειοθελώς τα μέλη της κυβέρνησης, προκαλώντας την Μέι να τους αποπέμψει.

Τέσσερις υπουργοί φέρονται να είπαν στην πρωθυπουργό, σε μια ιδιωτική συνάντηση που είχαν μαζί της στις αρχές της εβδομάδας, ότι θα πρέπει να καθυστερήσει το Brexit αν δεν βρεθεί, μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου, η αναγκαία πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων που θα στηρίξει τη Συμφωνία Αποχώρησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης