Οι Βρετανοί βουλευτές τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Ντέιβιντ Έιμες, του συναδέλφου τους που δολοφονήθηκε ενώ συνομιλούσε με ψηφοφόρους της περιφέρειάς του την περασμένη Παρασκευή.

Ο θάνατος του 69χρονου Συντηρητικού βουλευτή «είναι μια φρικτή και θλιβερή στιγμή στην ιστορία μας, μια επίθεση στη δημοκρατία μας και μια φοβερή τραγωδία» ανέφερε η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ με την επανέναρξη των εργασιών του κοινοβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Έιμες, που ήταν πατέρας πέντε παιδιών, δολοφονήθηκε μέσα σε μια εκκλησία Μεθοδιστών στο Λι-ον-Σι, περίπου 60 χιλιόμετρα ανατολικά του Λονδίνου. Η αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο, έναν 25χρονο Βρετανό σομαλικής καταγωγής που φέρεται ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί και παλαιότερα παρακολουθούσε, για μικρό χρονικό διάστημα, το πρόγραμμα καταπολέμησης της ριζοσπαστικοποίησης.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε στο κοινοβούλιο ότι προς τιμή του βουλευτή θα αναγνωριστεί ως αυτόνομος δήμος η κωμόπολη Σάουθεντ-ον-Σι, όπως ζητούσε ο ίδιος επί χρόνια. «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η Μεγαλειότητά της συμφώνησε ότι στο Σάουθεντ θα δοθεί το καθεστώς δήμου, που τόσο του αξίζει», σημείωσε.

Οι βουλευτές, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Σώματος Λίντσεϊ Χόιλ, θα πάνε στη συνέχεια στην εκκλησία Σεντ Μάργκαρετ, δίπλα στο αββαείο του Γουεστμίνστερ, όπου θα τελεστεί μια λειτουργία στη μνήμη του βουλευτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σύζυγος του Έιμες πήγε το πρωί στο σημείο της τραγωδίας και ξέσπασε σε λυγμούς διαβάζοντας τα συλλυπητήρια μηνύματα που είχαν αφήσει στον χώρο πολλοί πολίτες, δίπλα σε μπουκέτα με λουλούδια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης