Βρετανία: Έκτη σύλληψη για την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου

Βρετανία: Έκτη σύλληψη για την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου
Ένας νεαρός άνδρας συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση με αυτοσχέδια βόμβα σε συρμό του μετρό του Λονδίνου την περασμένη Παρασκευή, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία. Είναι ο έκτος ύποπτος που συλλαμβάνεται στο πλαίσιο της έρευνας.

Ο νεαρός, ηλικίας 17 ετών, συνελήφθη στο Θόρντον Χιθ, προάστιο του Λονδίνου, όπου διεξάγονται έρευνες. «Η έρευνα προχωρά γρήγορα» δηλώνει σε ανακοίνωση ο Ντιν Χέιντον, στέλεχος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

«Έξι άτομα κρατούνται πλέον και συνεχίζονται οι έρευνες σε πέντε σημεία» προσθέτει, τονίζοντας ότι αυτές θα διαρκέσουν αρκετές ημέρες.

Οι ύποπτοι κρατούνται σε αστυνομικό τμήμα του νότιου Λονδίνου. Η βρετανική αντιτρομοκρατική νομοθεσία επιτρέπει την κράτησή τους επί 14 ημέρες χωρίς την απαγγελία κατηγοριών.

Οι έρευνες διεξάγονται, εκτός του Θόρντον Χιθ, σε τρία σημεία του Νιούπορτ, όπου συνελήφθησαν τρεις άνδρες, ηλικίας 25, 30 και 48 ετών. Παράλληλα, ακόμη δύο αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις διεξάγονται στην κομητεία του Σάρεϊ, νοτιοδυτικά του Λονδίνου, όπου κατοικούσαν οι δύο πρώτοι ύποπτοι που συνελήφθησαν.

Η στιγμή της σύλληψης του 25χρονου υπόπτου σε περιοχή του Νιούπορτ
Ένας 18χρονος συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου στη ζώνη αναχωρήσεων του λιμανιού του Ντόβερ. Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για έναν Ιρακινό, ορφανό, που ζούσε στο Σάνμπερι-ον-Τέιμς, σε σπίτι που ανήκε σε ζευγάρι ηλικιωμένων που είχε ρόλο ανάδοχης οικογένειας.

Διαβάστε επίσης: Δύο νέες συλλήψεις για την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017, 13:47