Η Εθνική Ένωση για την Αποτροπή της Βιαιότητας σε Παιδιά (NSPCC) της Βρετανίας έδωσε στη δημοσιότητα ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία αναφορικά με τη γραμμή βοήθειας που έχει δημιουργήσει για παιδιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα την περίοδο 2015 – 2016 έχουν αυξηθεί δραματικά οι κλήσεις που λαμβάνουν οι χειριστές της γραμμής από παιδιά που σκέφτονται να αυτοκτονήσουν. Συγκεκριμένα, η γραμμή έλαβε 19.481 κλήσεις οι οποίες διήρκησαν από μισή έως και μια ώρα, με το ποσοστό των παιδιών που ήθελαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους να είναι περισσότερο από το διπλάσιο σε σχέση με τα νούμερα που υπήρχαν πέντε χρόνια πριν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντάσεις στο σπίτι, κακοποίηση, σχολική πίεση και προβλήματα ψυχικής υγείας ήταν ορισμένα από τα αίτια που πυροδότησαν αυτοκτονικές σκέψεις ακόμα και σε παιδιά ηλικίας 10 ετών.

«Παρακαλώ θερμά, κάνει νεαρό άτομο που νοιώθει έτσι να επικοινωνήσει μαζί μας. Πραγματικά κάνει την διαφορά το να μπορείς να μιλήσεις σε κάποιον ο οποίος ενδιαφέρεται για εσένα και θέλει να σε ακούσει» δήλωσε η πρόεδρος του NSPCC, Έστθερ Ράντζεν.

Βάσει των στοιχείων τα κορίτσια ήταν έξι φορές πιο πιθανό να καλέσουν τη γραμμή βοήθειας και να αναφέρουν ότι σκέφτονται την αυτοκτονία, ενώ οι ηλικίες που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο είναι από 12 έως 15 ετών, ενώ όπως ανέφερε η Ράντζεν κατά μέσο όρο ειδοποιούσαν τις υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης έξι φορές την ημέρα ώστε να βοηθήσουν εφήβους που μίλαγαν για αυτοκτονία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης