Ο υπουργός Ντόμινικ Ράαμπ, που είναι αρμόδιος για το Brexit ζήτησε την Τετάρτη από το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα να διευκρινίσει επειγόντως αν στηρίζει την πρόταση για διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος, αφού ορισμένα στελέχη του άφησαν ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο.

«Σας γράφω για να σας ζητήσω την επείγουσα αποσαφήνιση της πολιτικής του Εργατικού Κόμματος για το Brexit, μετά τις εξελίξεις, το περασμένο Σαββατοκύριακο, που υποδηλώνουν ότι το κόμμα σας στρέφεται υπέρ της θέσης να ανασταλεί το Άρθρο 50 (σ.σ. να μην εφαρμοστεί άμεσα το άρθρο της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορά την αποχώρηση ενός μέλους) και να καθυστερήσει το Brexit προκειμένου να διεξαχθεί δεύτερο δημοψήφισμα» αναφέρει ο Ράαμπ σε επιστολή του προς τον εκπρόσωπο των Εργατικών, Κέιρ Στάρμερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Περισσότερα από δύο χρόνια μετά το δημοψήφισμα, και με τη σωστή συμφωνία σε απόσταση αναπνοής, η πλειοψηφία του βρετανικού λαού θα δει ότι αντί να προσπαθεί για την επιτυχία του Brexit, το Εργατικό Κόμμα ενδιαφέρεται μόνο να ματαιώσει τη διαδικασία», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, που πρόσκειται στους Εργατικούς, ζήτησε το Σαββατοκύριακο να διεξαχθεί ένα νέο δημοψήφισμα υποστηρίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης έχουν φτάσει σε αδιέξοδο και οδηγούν τη χώρα σε έναν καταστροφικό δρόμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης