Βαθιά λύπη για την αποχώρηση των εφτά βουλευτών από το Εργατικό κόμμα εξέφρασε σε μήνυμά του στο twitter ο αρμόδιος του Εργατικού κόμματος για το Brexit Κέιρ Στάρμερ, ενώ λυπηρή χαρακτηρίζει την σημερινή μέρα για το Εργατικό κόμμα και ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Κάν.

«Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι στον αγώνα για τις αξίες του κόμματός μας για διεθνοποίηση και ισότητα για όλους. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να βάλουμε τέλος σε αυτή την συντηρητική κυβέρνηση και να φέρουμε την αλλαγή που τόσο πολύ χρειάζεται η χώρα μας» γράφει ο Κέιρ Στάρμερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μήνυμά του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δήμαρχος του Λονδίνου τονίζει ότι παρ’ όλο που οι εφτά αποχωρήσαντες βουλευτές είναι φίλοι του και συμφωνεί με τα αιτήματά τους για δεύτερο δημοψήφισμα και αντιμετώπιση του αντισημιτισμού, ο ίδιος θα παραμείνει στο κόμμα.

Ο Σαντίκ Καν επισημαίνει ότι η ιστορία έχει αποδείξει ξεκάθαρα ότι ο μόνος δρόμος για μία πραγματική αλλαγή στην κοινωνία είναι μέσα από το Εργατικό Κόμμα και ότι η διάσπαση οδηγεί μόνο σε ένα αποτέλεσμα που είναι μία κυβέρνηση των Τόρις και αυτό σημαίνει σκληρό Brexit.

Ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Βινς Κέιμπλ, ο οποίος είχε επίσης αποχωρήσει από το κόμμα των Εργατικών το 1982, σχολίασε στο twitter ότι η απομάκρυνση μίας ομάδας βουλευτών από τους Εργατικούς του Κόρμπιν δεν είναι ούτε μη αποδεκτή ούτε μη καλοδεχούμενη και ότι οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες είναι ανοιχτοί σε συνεργασίες με ομόφρονες ομάδες και άτομα προκειμένου να δώσουν στους πολίτες τον τελικό λόγο για το Brexit με την επιλογή της παραμονής στην ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης