Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε σήμερα από τη Βρετανία έπειτα από μια επίσκεψη κατά την οποία η κριτική που άσκησε στα σχέδια της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το Βrexit επισκίασε τις προσπάθειες να παρουσιαστεί μια ενισχυμένη διμερής σχέση.

Ο Τραμπ κατευθύνεται στο Ελσίνκι όπου τη Δευτέρα (αύριο) θα έχει μια σύνοδο κορυφής με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή του CBS Evening News που ηχογραφήθηκε χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι μπορεί να ζητήσει από τον Ρώσο ομόλογό του την έκδοση στις ΗΠΑ δώδεκα πρακτόρων των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών σε βάρος των οποίων απαγγέλθηκαν την Παρασκευή κατηγορίες για παραβίαση των ηλεκτρονικών υπολογιστών του Δημοκρατικού Κόμματος το 2016.

Ο Τραμπ δεν ήταν ωστόσο καταφατικός, λέγοντας μόνο ότι «μπορεί» να υποβάλει το αίτημα αυτό στον Πούτιν.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να ζητήσει την έκδοση των πρακτόρων, είπε «Δεν το είχα σκεφθεί», προτού πει στη συνέχεια «Όμως σίγουρα, θα θέσω ερωτήσεις για το θέμα αυτό, αλλά για άλλη μια φορά, αυτό συνέβη κατά την περίοδο της προεδρίας Ομπάμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης