Μία υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων, όταν θα αποχωρήσει από την θέση ο σημερινός πρόεδρος, Τζον Μπέρκοου, ανακοινώθηκε σήμερα, εν μέσω προετοιμασιών των υποψηφίων για τις υπόλοιπες εκλογικές αναμετρήσεις που αφορούν την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος, τις ευρωεκλογές και τις τοπικές εκλογές.

Ο βουλευτής του Συντηρητικού κόμματος (από το 1983), υπουργός επί ηγεσίας του Τζον Μέιτζορ και πρόεδρος της Ένωσης Καθολικών, Έντουαρντ Λέι, ο οποίος μιλά τακτικά στο κοινοβούλιο για τις ελευθερίες των πολιτών, για συνταγματικά, εκκλησιαστικά και οικονομικά θέματα, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να διεκδικήσει την θέση του προέδρου της Βουλής, όταν θα μείνει κενή. Όπως ανέφερε σε αναρτήσεις του στο twitter, πρόκειται να είναι ένας παραδοσιακός πρόεδρος που δεν θα μιλά πολύ και ότι σαν δικαστής, με την συμπεριφορά και την ενδυμασία του, θα υπηρετήσει την θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σημερινός πρόεδρος, Τζον Μπέρκοου, αναμένονταν να παραιτηθεί το καλοκαίρι, ωστόσο, εικάζεται ότι πρόκειται να καθυστερήσει την αποχώρησή του για μετά το Brexit.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης