Ανακαλύφθηκε στα γερμανικά αρχεία η ταυτότητα του Βλαντίμιρ Πούτιν που είχε εκδοθεί από την περιβόητη ανατολικογερμανική μυστική αστυνομία Στάζι.

Πάντως, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα της Deutsche Welle αυτό δεν σημαίνει πως ο πρόεδρος της Ρωσίας είχε εργασθεί για την ανατολικογερμανική αυτή μυστική υπηρεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ταυτότητα, ανήκει στην περίοδο που ο Πούτιν υπηρετούσε ως αξιωματικός της σοβιετικής μυστικής υπηρεσίας KGB, στη Δρέσδη, την εποχή που ακόμη ήταν κομμουνιστική η Ανατολική Γερμανία.

Το τεράστιο αρχείο της Στάζι στο Βερολίνο, όπου φυλάσσονται εκατομμύρια έγγραφα, μαγνητοταινίες και φιλμ

Ο διευθυντής του αρχείου της Στάζι, Konrad Felber, δήλωσε στην εφημερίδα Bild ότι η ύπαρξη του εγγράφου ανήκει στην περίοδο τέλη του 1985 με τέλη του 1989 και ήταν «εντελώς άγνωστο ως τώρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ταυτότητα βρέθηκε όταν είχε αναζητηθεί κάποιο άλλο έγγραφο από τα αρχεία, μετά από αίτηση ενός μη κατονομαζόμενου μέσου», είπε ο Φέλμπερ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ταυτότητα αυτή επέτρεπε στον Πούτιν να έχει εύκολη πρόσβαση σε όλες τις ανατολικογερμανικές δημόσιες υπηρεσίες, χωρίς αυτό να σημαίνει αυτόματα πως εργαζόταν για την Στάζι.

Πληροφορίες από Deutsche Welle
Σύνταξη: Κώστας Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης