Τα πτώματα τριών Αμερικανών αδελφών, δύο αγοριών και μίας κοπέλας ηλικίας 21 έως 26 ετών, μεξικανικής καταγωγής, εντοπίστηκαν στην πολιτεία Ταμαουλίπας, στο βορειοανατολικό Μεξικό, μετά την απαγωγή τους από μια ένοπλη οργάνωση, ανακοίνωσε την Πέμπτη η εισαγγελία.

Τα θύματα είχαν απαχθεί περίπου πριν από 15 ημέρες και αναγνωρίστηκαν από τη μητέρα τους παρά την κακή κατάσταση των σορών τους, ανέφερε ο εισαγγελέας της πολιτείας Ταμαουλίπας, ο Ισμαέλ Κιντανίγια, μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πτώματα εντοπίστηκαν την Τετάρτη στα περίχωρα της Ματαμόρος, μιας μεξικανικής πόλης που συνορεύει με τη Μπράουνσβιλ του Τέξας, μαζί με ένα τέταρτο πτώμα, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Έρικα Αλβαράντο Ριβέρα, 26 ετών, και οι αδελφοί της Άλεξ, 22 ετών, και Χοσέ Άνχελ, 21 ετών, ζούσαν στο Προγκρέσο του Τέξας και είχαν μεταβεί στο Μεξικό για να επισκεφθούν τον πατέρα τους.

Οι γονείς τους επεσήμαναν ότι τα παιδιά τους απήχθησαν στις 13 Οκτωβρίου από ενόπλους στην πόλη Κοντρόλ, δυτικά της Ματαμόρος. Η μητέρα, η Ρακέλ Αλβαράντο, δήλωσε ότι οι ένοπλοι αυτοί ήταν μέλη της προσωπικής φρουράς της Λετίσια Σαλασάρ, της δημάρχου της Ματαμόρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, εννέα σωματοφύλακες της Σαλασάρ έχουν κληθεί να καταθέσουν σχετικά με την υπόθεση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης