Το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βραζιλίας, του οποίου η υποψήφια Μαρίνα Σίλβα ήταν η μεγάλη χαμένη του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών την προηγούμενη Κυριακή, αποφάσισε να στηρίξει τον τεχνοκράτη γερουσιαστή Αέσιο Νέβες εναντίον της νυν προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ στον δεύτερο γύρο των εκλογών που θα διεξαχθεί στις 26 Οκτωβρίου.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, η εκτελεστική επιτροπή του ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της στήριξης του Αέσιο Νέβες. Από τα 29 μέλη της 21 ψήφισαν υπέρ του Νέβες, ένα υπέρ της Ρουσέφ ενώ υπήρξαν και επτά λευκά ψηφοδέλτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση αυτή αυξάνει την πιθανότητα ένα μεγάλο κομμάτι των 22 εκατομμυρίων ψηφοφόρων που προτίμησαν στις εκλογές της Κυριακής τη Μαρίνα Σίλβα να μετακινηθούν προς τον Νέβες, αυξάνοντας την πιθανότητα να νικήσει την πρόεδρο Ρουσέφ.

Όσον αφορά την ίδια τη Μαρίνα Σίλβα, η οποία ήρθε τρίτη στον πρώτο γύρο της Κυριακής, αναμένεται να ταχθεί και αυτή υπέρ του Αέσιο Νέβες κατά τη διάρκεια συνάντησής της την Πέμπτη με τα στελέχη που στήριξαν την υποψηφιότητά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης