Βραζιλία: Ρουσέφ εναντίον Ζίκα με το βλέμμα στους Ολυμπιακούς

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016, 21:48
Βραζιλία: Ρουσέφ εναντίον Ζίκα με το βλέμμα στους Ολυμπιακούς
Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ «σήκωσε τα μανίκια» και συμμετείχε σήμερα στην έναρξη της μεγάλης εκστρατείας, στο πλευρό των ενόπλων δυνάμεων, με σκοπό την παροχή βοήθειας στους κατοίκους της χώρας ώστε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον ιό Ζίκα.

Σχεδόν 220.000 στρατιώτες ξεκίνησαν τη μεγάλη επιχείρηση, από σπίτι σε σπίτι, προκειμένου να επισκεφθούν 3 εκατομμύρια νοικοκυριά και να ενημερώσουν τον κόσμο με ποιον τρόπο μπορούν να καταπολεμήσουν τα κουνούπια που μεταφέρουν τον ιό.

«Η κατάσταση αυτή δεν θέτει σε κίνδυνο τους Ολυμπιακούς Αγώνες», που θα διεξαχθούν στο Ρίο τον Αύγουστο, διαβεβαίωσε η Ρουσέφ. «Είμαστε βέβαιοι πως όταν ξεκινήσουν οι Αγώνες, θα έχουν καταγράψει σημαντικές επιτυχίες όσον αφορά την εξολόθρευση των κουνουπιών», συνέχισε.

Ντυμένη με ένα λευκό μπλουζάκι με το σλόγκαν «Μηδέν Ζίκα», η πρόεδρος έδωσε το παράδειγμα σε μια συνοικία του Ρίο, συνοδευόμενη από τον δήμαρχο της πόλης Εντουάρντο Πάες και ακολουθούμενη από δεκάδες δημοσιογράφους. Η Ρούσεφ επισκέφθηκε οικογένειες, έριξε η ίδια στο πόσιμο νερό το φάρμακο που εξοντώνει τις προνύμφες και τράβηξε φωτογραφίες με νεαρές μητέρες και τα παιδιά τους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016, 21:48