Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου είναι πιο δημοφιλής από ποτέ από την έναρξη της θητείας του τον Ιανουάριο του 2019, παρά τις σφοδρές επικρίσεις που δέχεται για τη διαχείριση της κρίσης του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με δημοσκόπηση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Οι θετικές γνώμες για τη δράση του ακροδεξιού προέδρου ενισχύθηκαν κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες από τον Ιούνιο και ανέρχονται σε ποσοστό 37%, ενώ το ποσοστό απόρριψης μειώθηκε κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, στο 34%, καταδεικνύει η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Datafolha, που διεξήχθη το διάστημα 11ης-12ης Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι η πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2019, τέσσερις μήνες μετά την ανάληψη εξουσίας, που το ποσοστό αποδοχής του Βραζιλιάνου προέδρου είναι αυξημένο σε σύγκριση με τις αρνητικές γνώμες. Πρόσφατες δημοσκοπήσεις έχουν δείξει πως ο Ζαΐχ Μπολσονάρου έχει μεγάλες πιθανότητες να επανεκλεγεί το 2022 για μια δεύτερη θητεία.

Εντούτοις, η επιδημία του νέου κορωνοϊού οδήγησε στην απώλεια 8,9 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας στο δεύτερο τρίμηνο, ενώ προκάλεσε εκατόμβη νεκρών στη Βραζιλία, με περισσότερους από 105.000 θανάτους, τον χειρότερο απολογισμό παγκοσμίως πίσω από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο Datafolha, το ποσοστό δημοτικότητας του προέδρου Μπολσονάρου αποδίδεται εν μέρει στην καταβολή σε εκατομμύρια Βραζιλιάνους, που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, ενός μηνιαίου επιδόματος ύψους 600 ρεάλ Βραζιλίας (100 ευρώ) για να αντιμετωπίσουν την πανδημία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ποσοστό αποδοχής των δικαιούχων αυτής της βοήθειας αυξήθηκε στο 42%. Το Datafolha διεξήγαγε τη δημοσκόπηση αυτή με τη συμμετοχή 2.065 ανθρώπων, ενώ έχει περιθώριο λάθους +/- 2%.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης