Ο αριστερός πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, βρίσκεται μπροστά από τον πιθανό αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές, τον ακροδεξιό νυν πρόεδρο της χώρας, Ζαΐχ Μπολσονάρου και ενδέχεται να κερδίσει ήδη από τον πρώτο γύρο, που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Αν οι εκλογές γίνονταν σήμερα, ο Λούλα θα συγκέντρωνε το 42% των ψήφων, έναντι 28% για τον Μπολσονάρου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του PoderData που δημοσιεύθηκε αργά την Πέμπτη. Σε προηγούμενη δημοσκόπηση, πριν έναν μήνα, ο Λούλα συγκέντρωνε το 40% της πρόθεσης ψήφου και ο Μπολσονάρου το 30%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ποσοστό του Λούλα σχεδόν ισοδυναμεί με αυτό που συγκεντρώνουν μαζί όλοι οι άλλοι υποψήφιοι, περίπου 45%, γεγονός που σημαίνει ότι ίσως κερδίσει τις εκλογές ήδη από τον πρώτο γύρο, αν συγκεντρώσει περισσότερο από το 50% των ψήφων.

Ούτε ο Λούλα, ούτε ο Μπολσονάρου, δεν έχουν ανακοινώσει επισήμως ότι θα είναι υποψήφιοι. Την Τετάρτη ο Λούλα παρουσίασε τον μετριοπαθή πρώην κυβερνήτη του Σάο Πάολο, τον Ζεράλντο Αλχίμ, ως πιθανό υποψήφιο αντιπρόεδρο στο πλευρό του.

Αν οι προεδρικές εκλογές πάνε στον δεύτερο γύρο, ο Λούλα θα κερδίσει τον Μπολσονάρου με 54%- 32%, σύμφωνα με το PoderData.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης