Ο Φερνάντο Χαντάντ, ο υποψήφιος του Κόμματος των Εργαζομένων (PT) απέκλεισε την Τρίτη το ενδεχόμενο να απονείμει χάρη στον Λούλα, τον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας, εφόσον εκλεγεί στο αξίωμα αυτό στις εκλογές που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο.

«Όχι στη χάρη» είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό CBN και στον ιστότοπο G1 όταν τον ρώτησαν αν θα προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια. Ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, 72 ετών, εκτίει από τον Απρίλιο ποινή κάθειρξης 12 ετών για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Λόγω της καταδίκης του, δεν έγινε δεκτή η υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές και τη θέση του πήρε ο Χαντάντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Λούλα δεν θα πάψει να διακηρύσσει την αθωότητά του. Είναι ο πρώτος που λέει: δεν θέλω χάρες. Θέλω να αναγνωρίσουν τα βραζιλιάνικα δικαστήρια και οι διεθνείς οργανισμοί ότι είμαι θύμα δικαστικής πλάνης», συνέχισε ο Χαντάντ.

Ο πρώην δήμαρχος του Σάο Πάολο επισκέφθηκε την Δευτέρα τον Λούλα στο κελί του στην Κουριτίμπα.

Μια δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα δείχνει ότι ο Χαντάντ στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών θα μπορούσε να καταλάβει τη δεύτερη θέση με ποσοστό 17,6%, πίσω από τον ακροδεξιό υποψήφιο Ζαΐχ Μπολσονάρου που συγκεντρώνει 28,2%. Εδώ και αρκετές ημέρες κυκλοφορούν πολλές φήμες ότι αν το Κόμμα των Εργαζομένων κερδίσει την προεδρία ο Λούλα θα αποφυλακιστεί πολύ σύντομα. Μάλιστα, ο κυβερνήτης της πολιτείας Μίνας Ζεράις, Φερνάντο Πιμεντέλ, που πρόσκειται στο PT, είπε ότι «αν εκλεγεί, ο Χαντάντ θα υπογράψει από την πρώτη ημέρα της θητείας του την απονομή χάρης στον Λούλα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι πιθανόν (ο Πιμεντέλ) να επιθυμεί κάτι τέτοιο, όμως εγώ ουδέποτε συνομίλησα μαζί του για αυτό, ούτε και με κανέναν άλλον στο PT», σχολίασε ο Χαντάντ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης