Ο δικαστής Σέρζιο Μόρο, μια εμβληματική προσωπικότητα στον αγώνα κατά της διαφθοράς στη Βραζιλία, ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, ότι δέχτηκε την πρόταση του ακροδεξιού εκλεγμένου προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου να αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Ασφάλειας.

Στην ανακοίνωσή του, ο δικαστής αναφέρει ότι έκανε δεκτή την πρόσκληση, μετά από μια συνάντηση που είχε με τον Μπολσονάρου σήμερα το πρωί στο σπίτι του στο Ρίο ντε Ζανέιρο, με τον οποίο συζήτησε την πολιτική που θα πρέπει να εφαρμοστεί από το υπουργείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η προοπτική να εφαρμόσουμε σκληρά μέτρα κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος, τηρώντας το Σύνταγμα, τον νόμο και τα δικαιώματα, με οδήγησε στη λήψη αυτής της απόφασης», πρόσθεσε ο 46χρονος Μόρο που θεωρείται «ήρωας» από πολλούς Βραζιλιάνους.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Μπολσονάρου επιβεβαίωσε ότι ο Μόρο θα είναι ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, με ανάρτησή στο Twitter, τον τρόπο που προτιμά να επικοινωνεί. Επανέλαβε και αυτός ότι προτεραιότητα του υπουργείου θα είναι «η καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος, καθώς και ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους Νόμους». Εξήγησε επίσης ότι ο Μόρο θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μόνος του τους συνεργάτες του στο υπουργείο, εξηγώντας ότι μολονότι δεν είναι ειδικός στη δημόσια ασφάλεια, με τους σωστούς συμβούλους θα είναι σε θέση να λάβει τις ορθές αποφάσεις.

Ο Μόρο ήταν ο δικαστής που καταδίκασε πρωτοδίκως τον πρώην πρόεδρο της Αριστεράς Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης από τον περασμένο Απρίλιο για παθητική διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης