Ο ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος συνεχίζει να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο μετά την επίθεση που δέχθηκε πρόσφατα, παραμένει στην πρώτη θέση ως προς τις προθέσεις ψήφου εν όψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Ωστόσο, το ποσοστό του υποψηφίου του Κόμματος Εργαζομένων Φερνάντου Αντάτζι αυξήθηκε θεαματικά και πλέον καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση.
Τα παραπάνω καταδεικνύονται σε νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ibope.
Ο Μπολσονάρου φέρεται να συγκεντρώνει το 28% των προθέσεων ψήφου στη δημοσκόπηση αυτή, ποσοστό αυξημένο κατά 2 εκατοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με εκείνο που καταγραφόταν πριν από μία εβδομάδα.

Το ποσοστό του Αντάτζι αυξήθηκε στο 19% εν όψει του πρώτου γύρου των εκλογών την 7η Οκτωβρίου ή κατά 11 εκατοστιαίες μονάδες από την περασμένη εβδομάδα σε αυτήν την κυλιόμενη δημοσκόπηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο κεντροαριστερός υποψήφιος Σίρου Γκόμις βλέπει το ποσοστό του να παραμένει αμετάβλητο στο 11%, ενώ ο υποψήφιος που προτιμούν οι επενδυτές, ο Ζεράλντου Άλκμιν, είδε το δικό του ποσοστό να υποχωρεί κατά 2 μονάδες, στο 7%.
Εάν, όπως θεωρείται πολύ πιθανό, χρειαστεί δεύτερος γύρος την 28η Οκτωβρίου, η δημοσκόπηση αυτή καταγράφει απόλυτη ισοψηφία μεταξύ των Μπολσονάρου και Αντάτζι, στο 40%.

Η δημοσκόπηση του Ibope διενεργήθηκε από την 16η έως τη 18η Σεπτεμβρίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.506 ψηφοφόρων και το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±2%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης