Βραζιλία: «Ντέρμπι» η αναμέτρηση Ρούσεφ - Σίλβα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014, 04:12
Βραζιλία: «Ντέρμπι» η αναμέτρηση Ρούσεφ - Σίλβα
Η νυν πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ και η αντίπαλός της, περιβαλλοντολόγος Μαρίνα Σίλβα, ισοβαθμούν στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων σε ένα πιθανό δεύτερο γύρο των επερχόμενων προεδρικών που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο μήνα, σύμφωνα με τα ευρήματα μιας νέας δημοσκόπησης που παρουσιάστηκαν την Τρίτη.

Η Ρούσεφ και η Σίλβα θα καταλάμβαναν το 41% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων αν ο δεύτερος γύρος -στον οποίο θεωρείται βέβαιο ότι θα βρεθούν και οι δύο- διεξαγόταν σήμερα, σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων Ibope.

Όσον αφορά στα ευρήματα για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που έχει προγραμματιστεί για τις 5 Οκτωβρίου, η Ρούσεφ καταλαμβάνει το 38% των ψηφοφόρων και η Σίλβα το 29%. Τα ποσοστά της νυν προέδρου είναι αυξημένα καθώς μόλις μία εβδομάδα πριν στην προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας, λάμβανε το 36% έναντι του 30% για την αντίπαλό της. Ο τρίτος υποψήφιος, ο κεντρώος Αέσιο Νέβες, λαμβάνει το 19% στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Αν κανένας από τους υποψηφίους δεν καταφέρει να πετύχει την απόλυτη πλειοψηφία στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Βραζιλίας θα υπάρξει δεύτερος εκλογικός γύρος στις 26 Οκτωβρίου.

Η νέα δημοσκόπηση της Ibope έγινε σε δείγμα 3.010 ερωτηθέντων σε εθνικό επίπεδο το διάστημα μεταξύ 18 Σεπτεμβρίου έως 23 Σεπτεμβρίου και έχει περιθώριο στατιστικού σφάλματος συν/πλην δύο ποσοστιαίες μονάδες.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014, 06:19