Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ αποκτά ένα σαφές προβάδισμα, έξι ως οκτώ εκατοστιαίων μονάδων, έναντι του υποψηφίου της αντιπολίτευσης Αέσιο Νέβες ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών ο οποίος διεξάγεται την Κυριακή στη χώρα αυτή της Λατινικής Αμερικής, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις οι οποίες δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα.

Οι συγκεκριμένες δύο έρευνες, οι πρώτες στις οποίες η κεντροαριστερή πρόεδρος εμφανίζεται να έχει προβάδισμα μεγαλύτερο από το περιθώριο του στατιστικού σφάλματος, υποδεικνύουν πως η Ρουσέφ συγκεντρώνει το 48-49% των προθέσεων ψήφου, έναντι ενός 41-42% του Νέβες (τα ποσοστά αυτά καταγράφονται από τις εταιρείες Ibope και Datafolha αντίστοιχα).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφαιρουμένων των αναποφάσιστων ψηφοφόρων και όσων είπαν ότι θα ψηφίσουν άκυρο ή λευκό, η Ρουσέφ εμφανίζεται να κερδίζει με 54% των εγκύρων ψήφων έναντι ενός 46% του Νέβες, σύμφωνα με την έρευνα της Ibope. Η έρευνα της Datafolha φέρει τη Ρουσέφ να κερδίζει με 53% με τον Νέβες να συγκεντρώνει μόλις το 47% των ψήφων.

Αμφότερες οι έρευνες των εταιρειών Ιμπόπε και Νταταφόλια έχουν περιθώριο στατιστικού σφάλματος ±2%.

Η έρευνα της Ιμπόπε διεξήχθη με την μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων μεταξύ 18ης και 23ης Οκτωβρίου για λογαριασμό του ομίλου μέσων ενημέρωσης Globo και την εφημερίδα Estado de São Paulo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έρευνα της Νταταφόλια διεξήχθη επίσης με την μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων σε δείγμα 9.978 ψηφοφόρων χθες Τετάρτη και σήμερα για λογαριασμό της εφημερίδας Folha de São Paulo.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης