Βραζιλία: Η Ντίλμα Ρουσέφ δηλώνει αθώα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016, 00:42
Βραζιλία: Η Ντίλμα Ρουσέφ δηλώνει αθώα
Η Ντίλμα Ρουσέφ, η οποία απομακρύνθηκε από την εξουσία τον Μάιο και παραπέμφθηκε σε δίκη από τη Γερουσία καθώς τη βαρύνει η κατηγορία πως παραποίησε τα στοιχεία για το δημόσιο έλλειμμα, δήλωσε σήμερα ότι είναι "αθώα" και έτοιμη να οργανώσει ένα δημοψήφισμα με το ερώτημα εάν πρέπει να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, εάν δεν καθαιρεθεί μετά τη δίκη της, σε ανοικτή επιστολή της.

"Η Γερουσία πρέπει να τερματίσει τη διαδικασία της παραπομπής, αναγνωρίζοντας τις αδιάψευστες αποδείξεις ότι δεν διέπραξα κανένα έγκλημα, ότι είμαι αθώα", επέμεινε η πρόεδρος στην ανοικτή επιστολή της προς τον λαό της Βραζιλίας, την οποία ανέγνωσε η ίδια στην Μπραζίλια ενώπιον του Τύπου και ανήρτησε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η Ρουσέφ αναμένεται ευρέως να καταδικαστεί οριστικά και να καθαιρεθεί στη δίκη της, η οποία δεν αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν από τα τέλη του Αυγούστου το νωρίτερο. Έρευνες που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα σε ΜΜΕ της Βραζιλίας έδειξαν ότι η πλειοψηφία των μελών της Γερουσίας τάσσεται υπέρ της καταδίκης της.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016, 00:42